مدیریت اینترنت در شبکه داخلی بسیار از سازمانها حائز اهمیت می باشد و کنترل اینترنت از لحاظ سرعت، پهنای باند، مدیریت کاربران و دسترسی به اینترنت و امنیت اینترنت برای همه مدیران و کاربران بسیار حساس و مهم می باشد.
اکثر مدیران برای کنترل اینترنت با نصب و راه اندازی فایروال ( دیوار آتشین) یک سیستم هوشمند ایجاد می کنند. با نصب و راه اندازی فایروال که برنامه ای جهت جلوگیری از دسیابی های غیر مجاز از طریق اینترنت به شبکه و رایانه ها می باشد.
در فایروال ها بدون اجازه و دسترسی لازم اجازه انتقال اطلاعات از یک سیستم یا رایانه به رایانه دیگر داده نمیشود، که درگاه های ورودی و خروجی راکنترل و حتی بسته های اطلاعاتی که حاوی اطلاعات بدون مجوز می باشد را متوقف و جلوی ایجاد دسترسی را میگیرد
انواع فایروال
با نصب و راه اندازی فایروال ها که به دو صورت سخت افزاری برای شبکه ها و سازمانها و نرم افزار برای همه رایانه ها می توان ضریب امنیت شبکه و امنیت اطلاعات را بالا برد.
فایروالها قابلیت کنترل ترافیک ورودی و ترافیک خروجی را دارا می باشند که میتوان با تنظیمات براای هر دو مسیر شرایط خاص تعریف کرد با نصب و راه اندازی فایروال میتوان از ارتباط مستقیم یک سری از تجهیزات شبکه و سیستم های رایانه ای از طریق اینترنت به دنیای خارج جلوگیری کرد
عملکرد بسیاری از نرم افزارها و سخت افزارهای فایروال به نحوی میباشد که کلیه اطلاعات از طریق یک سرویس دهنده پروکسی به سمت فایروال میباشد که همین سرویس دهنده درباره امننیت و عبور اطلاعات و داده ها از طریق شبکه تصمیم گیری میکند که این سیستم توسط شرکتهای معتبر در حوزه امنیت شبکه که جزء لاینفک هر شبکه و رایانه ای می باشد صورت می پذیرد.
نصب و راه اندازی فایروال
فایروال ها چه سخت افزاری و چه نرم افزاری با رعایت کلیه استانداردهای امنیتی و بین المللی در لایه های مختلف بر اساس نیاز هر سازمان و بر اساس دغدغه های اصلی مسئولین و مدیران شبکه برای حفاظت از اطلاعات سازمان دیوار محکم جهت جلوگیری از هر عامل خارجی طراحی شده اند.